El Banyonet. Api_rave

Amanida de col, ceba, api-rave i poma

Encara no hem fet la foto del nostre API RAVE, i per ara hem agafat aquesta del blog de Cuina de Ara.cat
L’api rave és l’engrossiment de la tija d’un tipus d’api.
A les nostres contrades és poc conegut, però a França i la resta d’Europa és molt apreciat.
Es pot menjar ratllat a l’amanida, però també el podem cuinar i utilitzar-lo en les sopes de verdures i fins i tot en pure de verdures. Cal anar amb mesura perquè el seu sabor pot ser fort.
Hem de tenir present que s’oxida rapidament per tant serà recomanable mullar-ho amb suc de llimona, per a que no enfosqueixi.
He trobat una proposta de recepta, i comparteixo amb vosaltres, és del blog La Cuina Violeta Esperem que us agradi.


Amanida de col, ceba, api-rave i poma

Ingredients:

  • 1 col
  • 1 api-rave
  • 1 poma
  • 1 ceba
  • Tàperes
  • Nous
  • 1/2 tassa de llet
  • 3 cullerades soperes maionesa
  • Mel amb vinagre

Preparació:

Tallarem la col esmicolada o a tires ben primes.
Farem el mateix amb l’api-rave, la poma i la ceba.

Ho posarem tot en un bol amb les tàperes i regarem amb mel amb vinagre.

Tapem amb film transparent i a la nevera un parell d’hores, perquè es maceri.

Passat el temps, a la tassa de llet hi afegim la maionesa, remenem i ho aboquem per sobre de l’amanida, deixant-ho un parell d’hores més.

A l’hora de servir hi posem les nous esmicolades per sobre.

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web