bunyols-escarola

Bunyols d’escarola

Les fulles blanques de l’escarola ens les mengem en amanida o per fer el famós xató. Però que en fem de les més verdes?
Us fem algunes propostes.
Les podeu posar quan feu brou, o en podeu fer truita, previament passades lleugerament per la paella amb uns allets trinxadets.
També podeu fer bunyols:

Ingredients:

  • Fulles verdes d’escarola
  • 1 o 2 dents d’alls
  • 1 ou
  • 1 o 2 cullerades de farina
  • 1 polsim de sal
  • Oli per fregir
  • Opcional: una mica de llevat en pols (quedaran més esponjosos)

Elaboració:

Tallem l’escarola i junt amb l’allet trinxat, la passem lleugerament per la paella amb unes gotetes d’oli. Ho deixem refredar.

Salem la farina i afegim el polsim de llevat. Ho barregem amb l’ou batut que quedi una pasta lleugera, si queda molt liquid afegir una mica més de farina, si queda espès, podem afegir un rajolí de llet.

Barregem bé la pasta amb l’escarola. No ha de quedar una massa compacta. Posem l’oli a escalfar. Amb una cullera anem posant boletes d’aquesta massa en l’oli. Fins fregir-la tota.
Es poden menjar freds o calents.

Si volem que l’escarola mantingui el seu sabor amarg, no la passem per la paella.

 

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web