El Banyonet. Coc de carbassa

Coc de carabassa

Una manera dolça de menjar-se la carabassa

Ingredients:

Per la massa:

  • 300g de farina (si és eco millor)
  • 80ml d’oli
  • 80ml de vi blanc
  • un pessic de sal

Pel farcit:

  • Melmelada de carabassa
  • Carabassa
  • Sucre
  • El suc d’una llimona
  • Canyella en pols

Cobertura:

  • Carabassa (en cru)
  • Sucre
  • Canyella en pols

Preparació:

Preparem la massa barrejant els ingredients, i formem una bola. Ha de quedar una massa suau i que no s’enganxi a les mans. Amassar-ho be i deixar-la reposar una mitja hora.

Com elaborem la melmelada de carabassa?

La mateixa quantitat de carabassa i sucre, el suc d’una llimona. La carabassa la tallem a daus i posem tots els ingredients en una olleta, menys la canyella en pols i ho escalfem. Quan arrenca el bull baixem el foc i ho deixem coure una mitja hora (depen de la quantitat que en fem). Cal remenar de tant en tant. Quan faltin uns 10 minuts espolvorejar amb la canyella.

Quan apaguem el foc podem guardar en pots de vidre ben nets i els podem tancar.

Preparem el coc
Precalentem el forn a 200ºC
Pelem la carabassa, i la tallem a llesques.

Estirem la massa i la col·loquem en una plata de forn. La cobrim amb la melmelada de carabassa. Disposem les llesques de carabassa crua per sobre i ho empolvorem amb el sucre i la canyella.

Ho posem al forn que el baixarem a 180ºC una mitja hora.

La massa la podeu utilitzar per fer diferents cocs.

Per menjar-s’ho cal deixar-ho refredar.

Que ho gaudiu!

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web