El Banyonet. Col lombarda

Col llombarda amb poma

Aquesta setmana heu trobat a la cistella la col llombarda.
Habitualment ens la mengem a l’amanida, tallada ben petita. Però també la podem cuinar. Una recepta molt típica és col llombarda amb poma. Serveix principalment per acompanyar la carn. El contrast del sabor de la col amb el dolç de la poma. Realment queda exisita.

Ingredients (4 p):

  • 1/2 col llombarda, rentada i sense el tronc blanc gruixut
  • 2 o 3 pomes golden pelades
  • 50 g de panses de Corint o panses sultanes
  • 15 g de pinyons
  • 2 dents d’all
  • oli d’oliva
  • 50 ml de vi blanc
  • 100 ml de agua
  • Sal i pebre

Preparació:

Posar les passes en remull durant una mitja hora. Trossejar la col llombarda a trossets petits, salpebrar i reservar. En una caçola posarem oli i una vegada comenci a escalfar-se, posarem els alls trossejats i la poma tallada a trossets  Una vegada comenci la poma a desfer-se afegirem les panses. Afegir la col, el vi blanc i l’aigua. Quan comenci a bullir baixar el foc i rememen de tant en tant. Quan estigui quasi cuit afegim els pinyons. Remenem i deixem coure uns 5 minuts més aproximadament. I ja podem apagar el foc. Exisit per acompanyar carn.

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web