El Banyonet. Faves

Faves enfogades

Ja és temps de faves. En les vostres cistelles ja les trobeu.
Les faves, quan són molt tendres, hi ha que se les mengen crues amb una mica de sal.
Us fem una proposta de com cuinar-les, però hi ha moltes maneres de fer-les.
Ingredients:

  • Faves
  • Cansalada tallada petita
  • Costelló de porc a trossets
  • Botifarra negre
  • Botifarra blanca
  • Ceba (millor tendre, i molt millor la part de les cues)
  • Alls tendres
  • Una branqueta de menta
  • I si és necessari aigua, o millor vi blanc
  • Opcional: pèsols

Preparació:

Sofregir una mica la carn i retirar-la. Sofregir la ceba i els alls, ben sofregit. Afegir la carn, les faves i la branqueta de menta. A foc lent, si les faves són tendres i fan aigua, no cal afegir l’aigua o vi blanc, si queda sec cal fer afegir-hi una mica. Quan estigui casi cuit, pot ser uns 20 minuts si són tendres, sinó una mica més. Llavors podem afegir els pèsols i la botifarra negre i blanca. Uns 5 minuts més i ja estan a punt per menjar. (Els temps són orientatius)

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web