El Banyonet. Enciam radicchio

La versatilitat de l’enciam radicchio

El radicchio és una varietat de xicòria de cabdells cruixents, de color verd i vermell procedent de la província de Verona, al nord d’Itàlia.
El que habitualment ens mengem és el cabdell central en l’amanida. Però que fem amb les fulles més verdes, i que són de textura més forta?
Us fem una proposta, suggerència de dues cistellaires que ho han provat i el resultat ha estat exquisit:

Les fulles més externes del radicchio les netegeu i les bulliu amb patates, com si bullíssiu bledes o col.

Una vegada estigui tot bullit, en una paella, poseu un raig d’oli, i podeu fer-ho o amb daus de bacon, botifarra blanca o daus de pernil salat (al vostre gust).

Ho sofregiu i afegiu el radicchio i la patata i ho remeneu be, com si cuinéssiu trinxat de la Cerdanya. Salpebreu al gust.

Ja ens direu que us ha semblat!

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web