El Banyonet. Bledes xiroies

Les xiroies bledes

Ingredients:

  • 1 manat de bledes
  • 2 o 3 patates
  • Ceba, Carabassó, albergínia o qualsevol altra hortalissa que tinguem
  • Opcional: pernil o cansalada viada o tonyina

Preparació:

Es laminen les patates, ceba, carabassó etc. (amb un ratllador millor), s’estenen a la safata del forn, força oi d’oliva extra verge, sal i pebre;  es couen a 200º (calor dalt i baix) serà suficient amb un quart d’hora. Ho retirem del forn i al damunt estenem les bledes a trossets, crues; també podem posar trossets de pernil o cansalada viada o tonyina o el que ens vingui de gust; ho ruixem amb un altre bon raig d’oli, sal i pebre, i un altre cop cap al forn un ¼ d’hora més.

Finalment ho empolvorarem generosament amb formatge ratllat (un altre cop oli, sal i pebre) i ho gratinem.

Es recomana després de dinar fer una bona caminada!

Deixa un comentari

Nom *
Correu electrònic *
Lloc web