Qui som

A Blanes, de la mongeta verda en diuen banyons; d’aquí ve el nostre nom:
El Banyonet

L’inici del projecte de El Banyonet va ser amb la creació d’una cooperativa, en el qual erem 3 persones que portàvem el projecte endavant. Posteriorment, i per diferents circumstàncies personals, es va convertir en un projecte d’autoocupació, el qual, ara en l’actualitat s’ha vinculat a la Cooperativa Integral Catalana, com a sòcia autoocupada.

A més, és un projecte que està vinculat a la Xarxa de Producció Ecològica de La Tordera, on la configuren un grup de pagesos i pageses de la Vall de La Tordera.

Pensem que el sistema que regeix el nostre país necessita una forma diferent de fer. Aquest projecte pretén ser una entitat que pugui satisfer la nostra necessitat d’aportar un petit granet de sorra per tal de crear conjuntament una societat que no entengui d’especulació ni d’explotació -tant dels recursos com de les persones- ni de consumisme.

Hortalisses ecològiques
El nostre principal objectiu és fer arribar a tothom que ho desitgi aliments bons, nutritius i de qualitat obtinguts sense utilitzar productes nocius per la salut humana ni pel medi ambient.
Fem un ús racional del sòl, planejant una bona rotació de cultius, una fertilització basada en l’aportació de matéria orgànica i treballs poc agressius i, sobretot, mantenint un nivell de producció acceptable i sostenible per la terra que cultivem.
Vam passar el procès de certificació pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Productes de temporada
El fet que la nostra agricultura sigui més pausada en comparació a la dels grans hivernacles de producció intensiva, no ens permet obtenir tota la varietat de productes durant tot l’any i de forma continuada.
Les plantes tenen el seu cicle que nosaltres respectem, per tant no hi haurà pebrots i tomàquets a l’hivern ni tampoc faves a l’estiu.

Productes de proximitat
Els productes que us subministrem són cultivats a la Vall de La Tordera i arriben a casa vostra, recorrent poca distància i en poc temps. Això assegura les màximes qualitats nutritives i gustatives, al mateix temps que es contribueix a la reducció d’emissions de CO2, reduint la nostra petjada ecològica. Calculadora petjada ecològica.