Qui som

A Blanes, de la mongeta verda en diuen banyons; d’aquí ve el nostre nom:
El Banyonet

Tot i que varem començar formant una cooperativa, actualment el Banyonet gaudeix de la llibertat que proporciona treballar pel model d’autoocupació i, d’aquesta manera, centrar els nostres esforços en produir hortalisses ecològiques de temporada i de proximitat, i portar-les a casa vostra.

Pensem que el sistema que regeix el nostre país necessita una forma diferent de fer. Aquesta empresa pretén ser una entitat que pugui satisfer la nostra necessitat d’aportar un petit granet de sorra per tal de crear conjuntament una societat que no entengui d’especulació ni d’explotació -tant dels recursos com de les persones- ni de consumisme.

Primers integrants de la Cooperativa.

coperativa

Hortalisses ecològiques
El nostre principal objectiu és fer arribar a tothom que ho desitgi aliments bons, nutritius i de qualitat obtinguts sense utilitzar productes nocius per la salut humana ni pel medi ambient.
Fem un ús racional del sòl, planejant una bona rotació de cultius, una fertilització basada en l’aportació de matéria orgànica i treballs poc agressius i, sobretot, mantenint un nivell de producció acceptable i sostenible per la terra que cultivem.
Vam passar el procès de certificació pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), amb el número d’operador CT 002937 P.

Productes de temporada
El fet que la nostra agricultura sigui més pausada en comparació a la dels grans hivernacles de producció intensiva, no ens permet obtenir tota la varietat de productes durant tot l’any i de forma continuada.
Les plantes tenen el seu cicle que nosaltres respectem, per tant no hi haurà pebrots i tomàquets a l’hivern ni tampoc faves a l’estiu.

Productes de proximitat
Els nostres productes són cultivats al delta de La Tordera (Blanes) i arriben a casa vostra, recorrent poca distància i en poc temps. Això assegura les màximes qualitats nutritives i gustatives, al mateix temps que es contribueix a la reducció d’emissions de CO2, reduint la nostra petjada ecològica. Calculadora petjada ecològica.